In mijn lessen staat een evenwicht tussen inspanning en ontspanning centraal. We proberen zoveel mogelijk te oefenen vanuit een naar binnen gerichte aandacht. Door deze rustige, meditatieve houding is er ruimte om waar te nemen en te ontspannen in wat zich van binnen voordoet. 

Fysieke en mentale grenzen worden op een zachte manier opgezocht en verruimd, wat zorgt voor een groter, innerlijk draagvermogen en meer vitaliteit. Spirituele diepgang wordt niet geschuwd, maar wel op een nuchtere manier gebracht.

 

Yin yoga

Bij yin yoga richten we ons op het versoepelen van het bindweefsel en de gewrichten in plaats van op de spieren. Door de oefeningen worden de diverse meridianen in het lichaam gestimuleerd wat zorgt voor een betere doorstroming van energie.

Zowel op fysiek als op emotioneel vlak kan yin yoga veel voor je betekenen. We houden de houdingen wat langer aan dan bij andere yogastijlen waardoor je de ruimte hebt om gedachten en gevoelens te observeren.

Yoga Nidra

Om de paar maanden geef ik een yoga nidra les, vaak gecombineerd met een yin yoga les. Yoga nidra, ook wel de slaap van de yogi's genoemd, is een vorm van meditatie. Door diverse oefeningen kom je tijdens yoga nidra op de diepere niveaus van bewustzijn. Dit wordt gebruikt om het onderbewustzijn te helpen zuiverder te worden.

Hatha yoga

Hatha komt van de woorden ‘ha’ (zon) en ‘tha’ (maan). De zon staat voor actie, de maan voor naar binnen keren, verinnerlijking. Deze vorm wordt vaak gezien als de tak van yoga die eenheid brengt in de tegenpolen in het lichaamssysteem, de positieve (zon)- en de negatieve (maan) stromingen. Je leert je lichaam en ademhaling beheersen. Door je ademhaling naar de punten in je lichaam te brengen, ontstaat er bewustzijn. 

Bedrijfsyoga

Hoe zorg je voor een juiste balans tussen inspanning en ontspanning op kantoor? Is er ruimte voor medewerkers om even niet aan te staan? Door mijn jarenlange werkervaring bij een multinational weet ik als geen ander hoe ik een yogales kan afstemmen op het bedrijfsleven. 

Voor bedrijven verzorg ik down-to-earth bedrijfsyoga lessen of workshops op maat. De lessen zorgen voor meer ontspanning en bewustwording op de werkvloer. Interesse? neem dan contact met me op.